Halterstangen heb je in allerlei soorten en maten. Vooral in de tijd waarin we nu leven zijn veel mensen geïnteresseerd in het kopen van een halterstang. Om de verspreiding van COVID-19 in te dammen zijn sportscholen namelijk gesloten. Daar komt bovenop dat ook veel recreatiegelegenheden niet toegankelijk zijn en dat afspreken met vrienden er ook niet inzit. Veel mensen zitten op het moment continu thuis en werken en leren zelfs vanuit huis. Daardoor valt fit blijven niet mee. Zeker niet als jij je verveelt en de gewoonte hebt om uit verveling te eten! In dat geval is het ook voor jou een aanrader om halterstangen aan te schaffen.

Thuis sporten

Door een aantal halterstangen en -schijven te bestellen, kun jij gewoon thuis sporten. Zelfs met een relatief klein budget is het al mogelijk om een home gym te bouwen, al kun je dit zo gek maken als je zelf wilt. Met slechts één halterstang en een aantal schijven kun je al een hoop doen. Je kunt er echter ook voor kiezen om daarbij nog een fitnessbank en een power rack te bestellen. In dat geval kun je vrijwel alle oefeningen thuis blijven doen. Zo voorkom je dat jij in de zomer straks minder fit bent!

Welke halterstangen heb je nodig?

Als je halterstangen wilt aanschaffen, is het in beginsel aan te raden om twee kleine stangen en een langere stang te kopen. Op deze manier kun je zowel met dumbbells als met de barbell trainen. Welke specifieke stang je aanschaft, is ook afhankelijk van je persoonlijke wensen. Veel mensen sporten met een halterstang van 10 kg. Anderen geven de voorkeur aan een halterstang van 20 kg. Uiteraard kun je er ook tussenin gaan zitten en een halterstang van 15 kg bestellen. In principe maakt het gewicht van de halterstang niet zoveel uit. Controleer wel met hoeveel kilo je de halterstang kunt belasten.

Wanneer je halterstangen koopt om bijvoorbeeld mee te bankdrukken, is het belangrijk dat ook je overige materiaal hierop afgestemd is. Koop jij bijvoorbeeld een halterstang met schijven, waarmee je een bench press van maximaal 180 kg zou kunnen doen? Dan is het belangrijk dat ook de fitness bench zoveel gewicht aankan. Tenzij dat je verwacht nooit zoveel te hoeven bankdrukken natuurlijk!

Kwaliteit

Voor ieder product geldt dat er sprake kan zijn van kwaliteitsverschil tussen diverse aanbieders, zo ook voor halterstangen. Het is daarom een goed idee om de kwaliteit van verschillende producten en aanbieders met elkaar te vergelijken. Meestal geldt dat je aan de hand van de specificaties al kunt beoordelen of de halterstang geschikt is. De gemiddelde sporter zal aan een simpele halterstang al voldoende hebben. Alleen de hele serieuze krachttrainer heeft meer baat bij een olympische halterstang.

De kwaliteit van de aanbieder is wél altijd de moeite waard om goed te vergelijken. Dit doe je het best door middel van recensies die je op het internet kunt vinden. Houd er rekening mee dat iedereen een recensie kan plaatsen. Ga daarom altijd even na hoe betrouwbaar de recensies zijn. Voor meer informatie over halterstangen, halterschijven, gewichten en thuis sporten kun je ook terecht op Gewichtenshop.nl