Een labiacorrectie, of een schaamlipcorrectie, is een operatie die jou een stuk blijer kan maken. Als jouw binnenste schaamlippen uitsteken kunnen ze pijn veroorzaken bij het vrijen, bij het fietsen, bij het sporten of zelfs bij het dragen van strakke kleding. Daarnaast is het goed mogelijk dat je je schaamt voor de manier waarop je vagina eruit ziet en dat je hierdoor wordt belemmerd in je zelfverzekerdheid en je liefdesleven. Grote schaamlippen komen vaak voor en zijn niets om je voor te schamen. En met een labiacorrectie kan dit probleem in één kleine ingreep permanent worden opgelost.

Een labiacorrectie duurt maar een uur

Tijdens een labiacorrectie wordt het overtollige vetweefsel van je schaamlippen onder verdoving weggesneden. Dit is een kleine ingreep die maar een uur duurt en waar je niets van voelt. Het doel van de ingreep is om de binnenste schaamlippen binnen de buitenste schaamlippen te laten vallen. Hierdoor zou je minder last moeten hebben van pijn en zijn deze weer in proportie. Na de behandeling mag je dezelfde dag weer naar huis. Uiteraard is het mogelijk om deze door een vrouw te laten uitvoeren.

Snel weer op de been

Na een labiacorrectie mag je je dagelijkse taken binnen 1 tot 2 weken al weer opvatten. Het is mogelijk dat er enige zwelling ontstaat, maar dat is normaal. Je kunt deze tegengaan door je schaamstreek te koelen. Na een labiacorrectie moet je de wond goed schoonhouden en dat doe je door het twee keer per dag te spoelen met water. Je krijgt ook een crème om op het gebied te smeren. De meeste dokters gebruiken voor een schaamlipcorrectie oplosbare hechtingen, dus deze hoeven niet verwijderd te worden. Draag eventueel een inlegkruisje of maandverband om het bloed wat nog vrij kan komen op te vangen.

Volledig herstel na 6 weken

Na 2 weken mag je je dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar het is beter om te wachten met zware lichamelijke inspanningen tot 4 tot 6 weken na de operatie. Ook vrijen is tot die tijd geen goed idee. Het is belangrijk dat je de wond goed laat helen voordat je deze activiteiten weer oppakt. Na 6 weken ben je geheeld en merk je het effect echt goed. Na je labiacorrectie voel je je weer zelfverzekerd en bezorgen je schaamlippen je geen pijn meer. En dat blijf je voor de rest van je leven merken, want het resultaat is permanent. Voor een ingreep van een uur zijn dat geen slechte voordelen.

Heb jij een labiacorrectie nodig?

Dit is een vraag die jij alleen kan beantwoorden. Als jouw schaamlippen vaak pijn doen, als je je ervoor schaamt of als je er bepaalde dingen niet door kunt doen, dan is en labiacorrectie voor jou vast een uitkomst. Het is dan zaak dat je je over je schaamte heen zet en een afspraak maakt met een arts. Je zal merken hoe normaal een labiacorrectie is en hoe snel je hiervan herstelt. En daarna, met je schaamlippen in balans, kun je de hele wereld aan.