Of je kindje nu jarig is of omdat er iets anders te vieren is, een cadeau aan je peuter geven is altijd leuk! Een cadeau ontvangen voelt als een beloning en kan het zelfvertrouwen van je peuter vergroten. Natuurlijk moet je dit niet te vaak doen zodat het een gewoonte wordt en je kindje zelfs verwend kan worden, maar een (klein) cadeau op zijn tijd mag best. Alleen wat geef je dan? Wij maakten een lijstje van 20 leuke cadeaus voor je peuter zodat er vast eentje voor jou en jouw kindje bij zit!

  1. Vingerverf! Waarschijnlijk roept dit ook nostalgische gevoelens op bij jou en gegarandeerd pret voor jullie beide!
  2. Wigwam. De wigman is weer terug van weggeweest en heel leuk voor op de kinderkamer Bovendien biedt het veiligheid aan je kindje.
  3. Dokterset. Niet alleen leuk voor je kindje om mee te spelen, het helpt ook om het concept dokter, ziek en beter worden beter te begrijpen en maakt het volgende bezoekje aan de dokter makkelijker.
  4. Kinderklusset. Er zijn tegenwoordig super leuke klussets voor kinderen met bijvoorbeeld een plastic boormachine. Leuk voor een kindje om mee te spelen en al helemaal als jullie bijvoorbeeld thuis aan het verbouwen zijn of gaan verhuizen.
  5. Duplo. De voorloper van Lego is ideaal om jouw kindje te helpen met de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht.
  6. Keukentje. Kinderen kopiƫren graag gedrag van de ouders en met een eigen speelgoedkeukentje, kun ze zelf naar hartenlust koken.
  7. Muziekinstrument. Voor peuters zijn er de leukste peuter instrumenten te koop zoals de trommel, piano en xylofoon. Goed voor het ontwikkelen van ritmegevoel.
  8. Peuterdekbedovetrek. De kinderkamer is super belangrijk als veilige plek voor jouw kindje. Kies een dekbedovertrek wat echt bij jouw kindje past, de keuze is namelijk groot!
  9. Kassa. Ondanks dat fysiek geld meer en meer uit het straatbeeld verdwijnt, is een kassa met munten nog steeds super leuk voor je kindje en helpt het bij de ontwikkeling van het besef voor geld.
  10. Loopfietsje. Fietsen is voor je peuter nog net wat te moeilijk, maar een loopfiets helpt met het oefenen van balans.